За нас

Gumenibotushi.com e сайт специализиран в предлагането изключително и само на гумени ботуши внос от Италия.

Ние сме малък екип, който има за цел да популяризира и разпространи практичната употреба на гумени ботуши, както за ежедневието и свободното време, така и за извършването на различни трудово дейности.

Италианската промишленост е известна от векове със своето високо качество, съчетано с изключителен дизайн и стил. Точно затова ние предприехме действия, за да станем вносители на италиански гумени ботуши. Смятаме, че достъпните цени, високото качество заедно с практичното използване на нашите продукти, може да донесе на потребителите комфорт в ежедневието им, дори и при лошо време. Работните гумени ботуши пък предлагат почти вечно решение, за извършването на всяка трудова дейност.

От началото на 2014 година след едногодишно сътрудничество успяхме да извоюваме доверието на италианскта компания за производство на гумени ботуши за промишлеността и свободното време – NORA Italia S. r. l.  и станахме техни официални представители за България. Висококачествените продукти и добрите бизнес взаимоотношения ни дават самочуствието и сигурността да се превърнем лидери в доставките на гумени ботуши, както за ежедневието, така и за всички области на индустрията, а не на последно място за упражняване на хобитата от обикновеният човек. Нашата цел е да направим достъпно за българите качеството, стила, елегантността и комфорта на гумените ботуши произведени от NORA, съчетано с разумни цени. Вярваме, че баланса между качество и цена е в основата на удовлетворението на нашите клиенти.

NORA Italia S. r. l. e компания основана в далечната 1896 година в Италия, като малка работилница за изработка на „Safety” или „Предпазващи“, „Сигурни“ обувки за работниците в набиращата скорост индустриализация. През годините новосъздадената компания расте и се развива, за да достигне капацитет от 1500 служители. Днес, след повече от 100 години на постоянен растеж, брандът NORA е разпознаван, като един от водещите европейски производители на гумени водоустойчиви, сигурни и комфортни гумени ботуши, с модели ориентирани както към ежедневието и свободното време, така и модели съобразени с всички изисквания на Европейската директива за сигурност на работното място. Компанията разполага с централа и производствена част разположена на 25 декара в живописният град Лука в областта Тоскания.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как да се грижим за гумените си ботуши?
Ако се грижите правилно за своите гумени ботуши те ще издържат много дълго време. Измивайте гумените  ботуши от време на време с гъба и топла сапунена вода. Избягвайте да използвате твърда четка или силни почистващи препарати. Винаги изсушавайте гумените ботуши на стайна температура, никога не ги сушете в сушилня или други изключително нагорещени помещения.

Как да съхраняваме гумените ботуши?
Гумените ботуши трябва да бъдат съхранявани вертикално на стайна температура. Силната светлина и топлина могат да повредят гумата. Така, че е важно да се избягва директна слънчева светлина или горещи стаи. Точно обратното, няма нищо противопоказно да съхранявате гумените ботуши дори в студени помещения през зимата.

Как да предотвратим промяна в оцветяването на ботушите?
Повърхността на качествените гумени ботуши е довършена със силикон и лак по време на изработката. Все пак, силиконът може да се изтрие или измие ако гумените ботуши са използвани много често в тежки условия или са постоянно изложени на директна слънчева светлина. В такива случаи повърхността на гумените ботуши са изключително податливи на влиянието на ултравиолетовата радиация, която може да причини потъмняване, изсветляване или най-лошото, изчезване на оригиналния цвят.

За да предотвратите тези нежелани последствия е желателно да мажете гумените ботуши със силиконов освежител, който не само ще предотврати промяната в цвета, но и ще ги направи по-еластични.